top of page

Blogtober

Először is,mindenkinek szuper októbert kívánok! Kezdjük azzal,hogy kicsit lassítanom kell az írási tempómon, mert konkrétan éjfél óta pörgök. Amióta éjfélt ütött az óra és október van, egyszerűen pörög az agyam,jönnek a tervek, fel vagyok dobva duplán, és kicsattanok az erőtől. Persze ezt egy kicsit se bánom, hiszen -mint tudjuk- azok közé tartozom, akik szeretik az évszakot. A szeptembert hamar odébb fújta a szél, sikerült dolgokat jól és alaposan megélnem, azonban bízom benne, hogy a teljes lelki egyensúlyom októberben fog kiteljesedni. Mostanában kizárólag előre tekintek, így - szeptemberi összesítés helyett - októberi terveimmel kapcsolatosan fogok írni. Remélem nektek is tudok kellő motivációt nyújtani, hogy álljatok meg egy percre, és használjátok ki az előttetek álló lehetőségeket, vagy egyszerűen csak nézzetek szét, és töltődjetek fel azokkal a dolgokkal, amikkel csak lehetséges.

Emberi kapcsolatok -Más aspektusból Ugye jelenleg agglegényként tengetve a napjaimat próbálom a helyzet abszolút előnyeit kiélvezni. Igyekszem a baráti kapcsolataimat elmélyíteni, új emberekkel ismerkedni.Nagyjából már ki van rajzolódva a kép arról,hogy milyen embereket szeretek magam mellett tudni, és milyeneket nem, ha barátságokról van szó. Sajnos nagyon sokan félresöprik az emberekkel szembeni elvárásukat. Ne ragaszkodjunk olyan személyekhez, akikkel csak negatív kimenetelbe csap át minden. Akik folyamatosan csak kritizálnak minket ( a segítő kritika más!), kiszúrnak velünk, és kihasználnak minket. Legyünk olyan emberekkel, akikkel feltöltődünk, tudunk beszélgetni, és akik nem ítélkeznek felettünk.

Az októbert ennek fényében fogom továbbvinni, remélhetőleg még nagyobb eredménnyel.

Önértékelés - Mert ugye abból sosem elég Ha már emberi kapcsolatok, akkor ugye logikusan az önmagamba való hibákat is próbálom korrigálni. Abszolút szembe tudok nézni a negatív tulajdonságaimmal, és jó párat már sikerült is magam mögött hagynom. Ebben a hónapban erősen fogom gyakorolni azt, hogy elfogadjam, nem mindent tudok én irányítani, és nem csak egyetlen út van a megoldás felé. Eléggé vezér alkat vagyok, így néha nem tudok elvonatkoztatni attól, hogy valami ami körülöttem van, ne próbáljam húzóerővel betörni. Nem kell feltétlen azt hinnem, hogy csak én tudom mindenre a megoldást, csak én tudok egy feladatot tökéletesen teljesíteni. Remélem 2 hónap múlva sikeresen beszámolhatok az ezzek kapcsolatos sikereimről is.

Azt tudom mindenki számára tanácsolni,hogy ha folyamatosan ugyan azokba az emberi szituációkba kerülünk, akkor érdemes egy kicsit a saját tulajdonságaink között kotorászni, könnyen lehet, hogy ott fog rejleni a megoldás. Ne higgyük azt, hogy mindenki más hibázik, csak mi nem. (Törjétek be az egót.)

Az alma nem fog messze esni a fájától

Szeretnék ebben a hónapban egy kicsit kísérletezni a konyhában. A süteménysütés nem minden szakasza megy túl jól, így ha lehet, abban szeretném a tudásomat egy kicsit bővíteni. Nem tartom kizártnak azt sem,hogy akár karácsony előtt részt vegyek egy egynapos sütés workshopon. Elsősorban szeretnék egy hatcsillagos amerikai almás pitét összedobni, mert rettenetesen kívánom szeptember eleje óta. (Vagy ha valaki összedob nekem, azért is hálás lennék),

Decemberig olyan süteményeket szeretnék kipróbálni amiben alma vagy fahéj van, de mondjuk eddig nem mertem őket megcsinálni. Most hogy ilyen almás lettem, mehetek is a Macintosh-hoz dolgozni.

UI: Egyetek padlizsánkrémet, idén ősszel nagy kedvencem lett.Pirítóssal a legjobb és teával.

Programok, amiket tervezek: Frankfurt Book Fest + Creative Business Festival Indiai étterem barátokkal Motoros erdőtúra 35 km terepen kerékpározás,

Luxemburg

Mindenkinek kellemes pihenést! Legyetek aktívak testileg és lelkileg októberben is!

¡nos vemos pronto!


A te véleményed:

bottom of page